Att ligga mjukt och bekvämt är precis lika viktigt för djur som för människor. Du som har hund märker det snart eftersom din vän säkert gör det skönt för sig i din säng eller soffa. Men det är alltid bäst om hunden får en egen plats att sova på. Då behöver du till exempel inte oroa dig för hundhår i möblerna eller sönderbitna prydnadskuddar.

Det finns gott om korgar eller sängar som du kan köpa till din hund. Kolla på nätet för att titta på olika modeller. Du kan sedan placera hundens säng intill din egen. Då känner den din närhet och sover lugnare än om du lämnar den i en annan del av huset.

Att sova utomhus

Många hundar kan sova en natt utomhus ibland. Men de måste ha tillgång till en torr och varm hundkoja. Mat och vatten måste också finnas tillgängligt. Dessutom är det bra om du har en lucka i ytterdörren. Om hunden fryser ska den lätt kunna ta sig in i värmen.

Välj rätt material

När du köper en hundsäng måste du vara uppmärksam. Ta reda på om materialet till exempel är brandsäkert. Sängen måste dessutom vara tålig så att den inte går sönder när den blir tuggad på. Detta är extra viktigt om du har en valp.